اشپزی اذربایجانی

دانشنامه عمومی

آشپزی آذربایجانی. آشپزی آذربایجانی ( ترکی آذربایجانی: Azərbaycan mətbəxi ) شامل آشپزی آذربایجانی های ایران، جمهوری آذربایجان، ترکمن های عراق، ترکمان های سوریه و مناطق آذربایجانی های ترکیه و آذربایجانی های داغستان و آذربایجانی های گرجستان است. گرچه در طی قرن ها، آشپزی آذربایجانی تحت تأثیر غذاهای فرهنگ های گوناگون بوده است ولی با این وجود همچنان در نوع خود خاص و متنوع است. خیلی از غذاهای فرهنگ های همسایه مردم آذربایجان نیز از آشپزی آذربایجانی تأثیر گرفته است.
روش آشپزی آذربایجانی - غذاهای آذربایجانی یکی از سرشارترین و لذیذترین غذاهای جهان می باشد. روش آشپزی آذربایجانی نه تنها شامل غذاها و تکنیک های تهیهٔ آن ها است، بلکه یکی از قسمت های اصلی فرهنگ ملموس آذربایجان می باشد. آشپزی آذربایجانی دربردارندهٔ فرهنگ آشپزخانه، تاریخ و فلسفه آن، روانشناسی سفره ای، آداب و رسوم، فیزیولوژی، بهداشت، شیمی، تجهیزات، آداب معاشرت، زیبایی، شعر و دیگر زوایای مربوط به روش آشپزی، همچنین عادت های عملی ایجاد شده از سوی مردم آذربایجان در سرزمین هایی که همواره با محیط زیست به طور هماهنگی کامل زندگی کرده اند، می شود.
روش آشپزی آذربایجانی از سوی مردم آذربایجان با سلیقه و مهارت در سرزمین های تاریخی خود همچون جمهوری آذربایجان ( آران و شروان و قره باغ ) ، آذربایجان ایران، خانات ایروان ( شهر ایروان، دیارهای «زنگه زور» و «گویچه»، «بورچالی»، «داغستان» از جمله «دربند» که پایتخت یکی از خانات آذربایجان بوده است، به وجود آمده است. [ ۱]
آب و هوا، مهم ترین عاملی در ظهور و توسعهٔ روش آشپزی تلقی می شود. جمهوری آذربایجان دارای ۹ منطقه آب و هوایی می باشد که، این امر نیز باعث وجود تنوع های مختلف گیاهان و جانوران بوده و شرایط مناسبی برای زندگی و رشد برخی جانوران در این سرزمین فراهم می سازد. این ها نیز پایگاهی اصلی جهت پیدایش روش آشپزی غنی رقم می زند.
برای ایجاد سبک آشپزی سرشار، علاوه بر جانوران، پرندگان، ماهی ها و سبزیجات، در مرحلهٔ بعدی، نیاز به جامعه تولید کنندهٔ محصولات کشاورزی نیز ایجاد می شود. بدین دلیل مردم باید سطح بالای فرهنگ کشاورزی و دام پروری را داشته باشند.
تاریخ روش آشپزی آذربایجانی مانند تاریخ مردمش قدیمی می باشد. روش آشپزی آذربایجانی به لحاظ ریشه های تاریخی و منحصر به فرد بودنش از سایرین متفاوت است. خوراکی های آذربایجانی به مزه و کیفیت خود در جهان شهرت یافته است. روش آشپزی آذربایجانی بنا بر طرز تهیه و ذائقه، همچنین به خاطر ادویجات و چاشنی های خوش مزه خود با روش آشپزی شرق قرابت دارد.
عکس آشپزی آذربایجانیعکس آشپزی آذربایجانیعکس آشپزی آذربایجانیعکس آشپزی آذربایجانیعکس آشپزی آذربایجانیعکس آشپزی آذربایجانی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس