ازادگی امام حسین از منظر دشمن

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] آزادگی امام حسین از منظر دشمن. این مقاله درباره عزت و آزادگی امام حسین علیه السّلام در مقابل دشمن و اعتراف دشمن بر پیروزی نهضت حسینی است.
اسناد حماسه ساز عاشورا نشانگر این حقیقت است که حسین علیه السّلام و یاران آزاده اش در گذر زمان در برابر استبدادی ددمنش و خون خوار و سپاهی دژخیم و بی شمار در بیابانی خشک و سوزان رو به رو شدند.دشمن هر آن چه در توان و امکان داشت بسیج کرد و با همه امکانات از جنگ روانی و بمباران دروغ و تحریف و کتمان حقایق و ترور شخص و هدف تا بستن آب بر روی کودکان وبیماران، خشونت و بی رحمی بی حد و مرز و کشتن و اسب تاختن بر بدن ها و شکنجه و مثله کردن ها و با آنچه در تصور نمی گنجد کوشید تا نهضت آزادی خواهانه و ذلت ستیز عاشورا را به پذیرش تسلیم و تحقیر و رای دادن به مدیریت به سبک استبدادی و امضای اسارت مردم مجبور سازد، اما سرانجام در برابر اراده شکست ناپذیر حسین علیه السّلام جز شکست و رسوایی ابدی چیزی ندروید!
عزت حسینی از نگاه دشمن
این حقیقت درخشان حتی در گزارش و سخنان دشمن نیز آمده است؛ به عنوان نمونه:«حمید بن مسلم» از گزارشگران رویداد عاشورا در وصف شکوه و شکست ناپذیری پیشوای آن می گوید:«فوالله لقد شغلنی نور وجهه و جمال هیبته عن الفکرة فی قتله.»
قصه کربلا، ص۴۴۹.
پس از رویداد جانسوز عاشورا، یکی از منتقدان، برخی از سپاه شوم اموی را نکوهش کرد که ننگ و نفرین بر شما! چگونه فرزندان پیامبر را آن گونه ناجوانمردانه قتل عام کردید؟او پاسخ داد:«دوست من! بیهوده سخن مگو! اگر تو نیز آن روز آنچه را ما با آن روبه رو شدیم می دیدی، جز جنایت و بیدادی که از ما سر زد از تو سر نمی زد؛ چرا که ما باگروهی کم شمار رو به رو شدیم که دست هایشان بر قبضه شمشیر بود و شیرآسا از هر سو، جنگاوران و رزمندگان را به خاک هلاک می افکندند و خود را بی هیچ هراسی به دریای مرگ می زدند! آنان مرد می بودند که نه در برابر ثروت و مقام سر فرود می آوردند و نه امان و امان نامه و نه زور و خشونت و مرگ! چیزی نمی توانست میان آنان و مرگ هدفدار یا چیرگی بر حکومت مانع شود و اگر ما اندکی در برابر آن اراده های مصمم و شکست ناپذیر کوتاه می آمدیم جان همه سپاه اموی را می گرفتند! با این وصف ای بی مادر! ما تیره بختان چه می توانستیم انجام دهیم؟»
شرح نهج البلاغه، ابن ابی الحدید، ج۳، ص۲۶۳.
...

پیشنهاد کاربران

بپرس