اداب زیارت

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] آداب زیارت. اکنون مهمترین آداب زیارت معصومین را که در مزار پاک و آستان مقدس آنان باید رعایت کرد، و محدثین ما در مقدمه کتب زیارت نقل کرده اند، به زبان امروز بازنویسی و شرح می کنیم، باشد که در شناخت حقایق و تربیت اسلامی ما مؤثر افتد.
ماخذ نویسنده در نقل آداب زیارت کتاب مفاتیح الجنان تالیف محدث پارسا شیخ عباس قمی است، که در مقدمه ی کتاب زیارت ـ باب سوم کتاب ـ آورده، و خود عصاره و گزیده ی تعلیماتی است که از معصومین رسیده یا علمای پیشین ذکر کرده اند. و ما پس از حذف بعضی و افزودن برخی توضیحات، بقیه را بازنویسی نموده آوردیم.
وضو و غسل
داشتن وضو و غسل. از مطالعه ی باب عبادات در فقه اسلام این نتیجه ی کلی عاید می شود که در این آیین حنیف نخست طهارت است و بعد عبادت. این طهارت، بعد از پاک بودن بدن از نجاسات با وضو و غسل حاصل می شود. از آنجا که اعمال ظاهری اثری خاص در روح انسان دارد، این شستشو و طهارت ظاهر که به قصد قربت انجام می گیرد، علاوه بر نظافت صوری و پاک شدن از بوی ناخوش بدن، در ایجاد طهارت باطن و صفای دل نیز مؤثر خواهد بود، و آمادگی روانی لازم برای دیدار شخصیت های مقدس و کسب فیض از حضورشان را به انسان می بخشد وجود چنین فوایدی است که وضو گرفتن و غسل زیارت کردن را جزء آداب مقدماتی زیارت گردانده.بجاست یادآوری شود بنا به نظر بعضی فقها، هرگاه کسی بعد از طلوع فجر غسل کند آن غسل تا شب برای هر عملی که غسل مستحب لازم دارد کافی است.
طوسی، محمد بن حسن، تهذیب الاحکام، ج۵، ص۶۴، ح۲۰۴.
پوشیدن لباس پاک و نو، که بهتر است سپید رنگ باشد، و خوشبو کردن خود با مواد معطر، جز در زیارت سید الشهداء حسین بن علی (علیه السّلام).
ترک سخن لغو و مجادله
...

[ویکی اهل البیت] آداب زیارت. آداب زیارت معصومین و امام زادگان (علیهما السلام )

پیشنهاد کاربران

بپرس