اجین دوجین

دانشنامه عمومی

آجین دوجین. آجین دوجین روستایی است در شمال شهر کوهسار در استان البرز که از شمال به روستای دوزعنبر و روستای ولیان و از جنوب به روستای خوروین مرتبط است.
آجین دوجین روستایی باقدمت اسلامی است و در همسایگی خود بقایای گورهای دسته جمعی و تمدن قدیمی در جنوب آن در تپه معروف به گنج تپه خوروین توسط علی حاکمی و باستان شناسان غربی بدست آمده است.
وجه تسمیه آجین دوجین، چین و ما چین است به دلیل اینکه همجوار و درمسیر جاده ابریشم قرار داشته است و در این مکان خدماتی برای قوافل و کاروانهای جاده ابریشم انجام می شده به بارانداز چین و ماچین که بعدها به آجین دوجین شهرت یافته تغییر نمود تاتی زبان مردم روستای آجین دوجین است. [ ۱]
گنج تپه پارک جنگلی قطار توتاران درختان کهن
امامزاده هفت تن
• دالان در
عکس آجین دوجینعکس آجین دوجین
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

اجداد پدری من از اهالی آجین دوجین هستند، وقتی که آبیاری کرت های متعدد مزارع و باغ ها بصورت همزمان انجام می شود، در زبان محلی آنرا آجین کردن می گویند. یعنی نیازی نیست شخص آبیار یکی یکی کرت ها را آبیاری
...
[مشاهده متن کامل]
کندو با آجین کردن آب به کرت های مختلف در فصل پرآبی خود را راحت می کند. با توجه به کاربرد این کلمه در زبان محلی که همان زبان تاتی است، پس کلمه ی آبگین می تواند ریشه ی فارسی کلمه ی آجین باشد. در زبان تاتی به آب "او" می گویند پس اوگین به اوجین وبا روانکاری به آجین تبدیل شده است. وجود نهرهای متعدد برای آبیاری باغ ها و مزارع می تواند علت نامگذاری روستای آجین دوجین را در منطقه ی کوهپایه ی البرز که در شمال کردان است توجیه کند. به نظر من آجین دوجین به معنای روستا و منطقه ی پر آب با نهرهای جاری فراوان است.

روستایی درکرج - اهالی آن روستا خود را "آجدینی" نامند.

بپرس