نعناع

/na~nA~/

برابر پارسی: نانوک، گیاه خوشبو، پَذُور

معنی انگلیسی:
mint

فرهنگ اسم ها

لغت نامه دهخدا

نعناع. [ ن َ ] ( ع اِ ) نعنا. رجوع به نعنا شود.

فرهنگ فارسی

( اسم ) گیاهی است از رده دو لپه ییهای پیوسته گلبرگ که سر دسته تیره نعناعیان میباشد و جزو سبزیهای خوراکی است.این گیاه دارای تمام اسانس ها و خواص پودنه است و برگهایش کرک کمتری دارند ولی بریدگیهای کنار برگهای آن بیشتر از پودنه و اسانس آن نیز از پودنه ملایم تر است . این گیاه همه آثار نیرو دهنده و با دشکن وخلط آور پودنه را داراست.از این گیاه اسانسی بنام مانتول استخراج میکنند که جهت خوشبو کردن داروها و برخی آب نباتها و شیرینی ها بکارمیرود . علاوه برین در معالجه التهابات مخاط بینی و گلو و دهان اسانس مزبور مورد استعمال دارد . از انساج نعناع نوعی کافور قابل تبلور نیز بدست میاورند که مانند کافور معمولی بکار میرود . دم کرده برگ نعناع را جهت تقویت و رفع نفخ معده و روده مصرف میکنند . برگهای خشک و نرم شده نعناع جهت خوشبو کردن ماست و دوغ و سرخ شده آن در روغن که بنام نعنا داغ موسوم است جهت خوشبو کردن برخی آش ها بکار میرود لمام نعناسبز مشی نعنع راقوته . یا نعنای آبی . ۱ - نعنای وحشی . ۲ - پودنه . ۳ - نعنای قرمز . یا نعنای طبی . سوسنبر . یا نعنای قرمز . گونه ای نعناع که در لبه رودخانه ها و در جریان آبهای ملایم و کم عمق میروید و چون برگهایش قرمز رنگند باین نام موسوم است نعنای آبی. یا نعنای فلفی. سوسنبر . یا نعنای وحشی . ۱ - پودنه . ۲- گونه ای نعناع که در کنار نهرها میروید

فرهنگ معین

(نَ ) [ ع . ] (اِ. )گیاهی است از تیرة دو لپه ای های پیوسته گلبرگ که سردستة تیرة نعناعیان می باشد و جز سبزی های خوراکی است . این گیاه همة آثار نیرو دهنده و باد شکن و خلط آور را دارا است . ، ~ داغِ چیزی را زیاد کردن چیزی را زیاد بزرگ و مهم جلوه دادن .

فرهنگ عمید

گیاهی با برگ های بیضی و دندانه دار، ساقه های بلند، و گل های ریز سرخ یا بنفش که از سبزی های خوردنی است و عطر مخصوصی دارد. خشک کردۀ آن در بعضی از غذاها به کار می رود. ضد نفخ و ضد قی و محرک است. از برگ آن اسانسی می گیرند که در طب و عطرسازی استعمال می شود. ریشه یا پاجوش های آن را می کارند و سه یا چهار سال دوام دارد، پونۀ باغی، پودنۀ باغی.

دانشنامه آزاد فارسی

نَعْناع (mint)
نَعْناع
گیاهی علفی و معطر، از لبدیسان (نعناعیان)، متعلق به جنس نعناع Mentha. این گیاه در مناطق معتدل به فراوانی یافت می شود. دارای ساقه های چهارگوش، ریشه های خزنده، و سنبله هایی با گل های معمولاً صورتی یا متمایل به ارغوانی اند. نعناع باغی و نعناع جزو این تیره اند. گیاهان جنس نعناع دارای اسانس مانتولاند و از قدیم آن ها را مقوی معده و ضد اسپاسم دانسته اند و به صورت عرق نعناع یا جوشانده مصرف می کنند. تقریباً بیشتر گونه های نعناع خوراکی اند. از این جنس پنج گونه و چندین جور در ایران می روید.

جدول کلمات

نانا,پونه باغی

مترادف ها

mint (اسم)
ضرابخانه، نعناع، ضرب سکه، شیرینی معطر با نعناع

spearmint (اسم)
نعناع، نعنای تند

فارسی به عربی

نعناع

پیشنهاد کاربران

پونه، پودنه
نعناع Peppermint
نام علمی Mentha Piperita
معنی نعناع یعنی
به امید دیدار دوباره
بوی بهشت
شوید : Dill
آویشن ( زعتر ) : Thyme
مرزه : Savory / Savoury
ریحان : Basil
نعناع : Mentha / Mint / Spearmint / Peppermint
تره : Chives
جعفری : Parsley
تربچه : Radish
شلغم : Turnip
...
[مشاهده متن کامل]

شبدر : Clover
کرفس : Celery
شاهی : Garden Cress
فلفل دلمه ای : Bell Pepper
پیاز : Onion
موسیر : Allium stipitatum
سیر : Garlic
گشنیز : Coriander
اسفناج : Spinach
ترخون : Tarragon
پونه : Mentha pulegium
رزماری : Rosemary
بامیه : Okra
عدس : Lentil
لوبیا سبز : String bean
نخودفرنگی : Chickpea
مارچوبه : Asparagus
کاهو : Lettuce
کلم : Cabbage
کاسنی : Chicory
کدو سبز : Zucchini
بروکلی : Broccoli
ذرت : Corn
کنگر : Cirsium vulgare
کنگر فرنگی : Artichoke
گل اروانه : Hymenocrater
بیدمشک : Pussy willow
گل گاوزبان : Viper's - buglosses
بادمجان : Eggplant / Aubergine
گوجه : Tomato
کدو تنبل : Pumpkin
پیازچه : Scallion
باقالی : Vicia faba
لوبیا : Bean
لوبیا چیتی : Pinto Bean
خیار : Cucumber
کدو : squash / Cucurbita
قارچ : Mushroom
هویج : Carrot
گل کلم : Cauliflower
چغندر : Beetroot
کلم برگ چینی : Bok Choy

لمام
نعناع

دباب

بپرس